6. listopadu 2007

2. narozeniny stránek
LC - 20:00 | [Kategorie: Aktuality] | odkaz

Dnes ve večerních hodinách uplynou přesně 2 roky od prvního spuštění těchto stránek. Uznávám, že to nešlo vždy, ale za celé ty 2 roky jsem se snažil stránky pravidelně aktualizovat, přidávat nové fotografie a také web nějak postupně vylepšovat.
A teď několik čísel:
- celkem stránky zaznamenaly přes 21 400 návštěv
- jen ve fotogalerii je více než 1220 fotografií, dalších 185 fotografií je uloženo v sekcích Dopravci a Další města.
- na hlavní straně se objevilo celkem 184 příspěvků, to je přibližně jednou za 4 dny nový příspěvek
- stránky se objevily již na třetí adrese, tentokrát se už hodně dlouho nic měnit nebude, se současnou doménou http://www.pardubickamhd.cz jsem velice spokojen a navíc je to ze všech domén, kterými web kdy prošel asi také ta pro čtenáře nejlépe zapamatovatelná.

Za provoz stránek musím také poděkovat kolegům, kteří mi posílají fotografie a informace z provozu, z vozovny, prostě vše, co se tu děje. Jmenovitě se jedná o Martina Jandu, Pavla Bíška, Ing. Martina Beneše, Ing. Ladislava Podivína a také několik dalších. Bez jejich pomoci by se stránky už asi těžko obešly.

A teď něco jako "narozeninový dárek" všem pravidelným i občasným návštěvníkům. Sice je to určené hlavně obdivovatelům starých cedulkových autobusů Karosa B 731 a Karosa B 732, ale doufám, že tím uděláme radost všem. Protože jsou cedulkové Karosy v Pardubicích už minulostí, rozhodl jsem se ve spolupráci s výše jmenovanými sehnat co nejvíce fotografií těchto vozů, které za těch 25 let jejich provozu prostě nejde přejít bez všimnutí. Výsledkem je velké rozšíření fotogalerie vyřazených autobusů řady Karosa B 730. Celkem do této sekce přibylo 114 fotografií od M. Jandy, M. Beneše, P. Bíška a ode mě. Jsou mezi nimi zachycené vozy, které jsem vyfocené vůbec neměl, například autobusy 79, 93, 96, 97, 102 a 124, dále autobus, který jsem sice vyfocený měl, ale nějak jsem zapomněl na jeho uvedení mezi vyřazené vozy (Karosa B 731.00 číslo 18). Nechybí ale také opravdu hodně snímků vozů, které tu vyfocené a uvedené již byly, ale rozhodně si víc fotografií zaslouží. Celkem k 15 ze 16 již dříve uvedených autobusů přibyla minimálně jedna nová fotografie, jsou autobusy, u kterých přibylo najednou i 8 nových snímků. Patnáct nových fotografií nešlo dost dobře zařadit mezi jednotlivé vozy, proto jsou všechny uvedeny na zvláštní stránce.
Doufám, že se Vám bude dárek líbit a byl bych moc rád, kdybyste i během dalších let provozu stránky navštěvovali a rádi se sem vraceli. Pokusím se pro to udělat vše, co bude v mých silách.

Předcházející příspěvek: Nová reklama na a-54
Další příspěvek: První sníh

Kategorie

Archiv