27. srpna 2009

Rozloučení s prázdninami - 30.8.2009
LC - 23:13 | [Kategorie: Z provozu] | odkaz

V neděli 30. srpna bude přibližně od 10 do 16 hodin opět v provozu historický trolejbus Škoda 9Tr číslo 353 jako "Rozloučení s prázdninami". Trolejbus, který letos slaví třicáté nározeniny, se veřejnosti poprvé představí v novém laku, který nedávno obdržel. Cestující se budou moct bezplatně svézt v trase Dubina sever - centrum města - Hlavní nádraží - Polabiny točna. Jízdní řád zatím k dispozici nemám, ale pokud se mi dostane do ruky, rozhodně ho zveřejním. Všichni jste srdečně zváni!

Včera došlo okolo 16:15 na křižovatce u autobusového nádraží k nehodě kamionu a osobního automobilu Ford Ka. Nehoda úplně zablokovala provoz trolejbusů, vozy 401 a 402 zůstaly stát ve vyhrazeném pruhu před křižovatkou směrem od hlavního nádraží, trolejbus 319 hned za zastávkou Autobusové nádraží směrem do Polabin. Všechny ostatní trolejbusy byly okamžitě odkloněny, linka 3 přes kpt. Bartoše a Bělehradskou, linky 2 a 13 přes Masarykovo náměstí a Hradeckou ulici. Dopravu z třídy Míru do Polabin zajišťoval kyvadlově autobus náhradní dopravy. Nehoda byla odklizena zhruba po hodině, takže se trolejbusy linek 2, 3 a 13 rychle vrátily na svoji původní trasu. Opět se ale ukázalo, že neschopnost některých řidičů nezná mezí, protože nejde o první a rozhodně ani o poslední nehodu na této křižovatce s naprosto totožným průběhem. Dvě fotografie z nehody jsou k dispozici na této stránce.

Během prázdnin došlo také k menším změnám ve vozovém parku DPmP. Některé vozy prošly přes léto menší či větší opravou. Trolejbus 371, který měl původní lak ještě z výroby, dostal po 13 letech provozu nový, čímž přišel o své "rychlé pruhy", nad okny červený proužek zůstal, tak jsem zvědav, jestli budou na tomto trolejbusu pruhy obnoveny nebo jestli červený pruh nad okny zůstane na bílém trolejbusu. O reklamu na koupelny přišel Renault Citybus číslo 151 a rozšířil tak řady bílých Citybusů celkem již na 10 kusů. Bez reklam také zůstávají atypicky zbarvené vozy 148 a 177. Oficiálně vyřazen byl také autobus Karosa B 731.1667 číslo 136 z roku 1995, který byl od začátku letošního roku odstaven po nehodě.

Po velice zdlouhavém třídění fotografií jsem dnes vybral do fotogalerie běžných provozních vozidel 4 snímky z poslední doby, které byly přidány k autobusům 158, 178 a 184 a k první "plzeňské modernizaci", trolejbusu Škoda 14Tr číslo 346.

Předcházející příspěvek: Konec uzavírky Sakařovy ulice
Další příspěvek: Rozloučení s prázdninami - 30.8.2009 - jízdní řád

Kategorie

Archiv