15. ledna 2010

Zimní fotografie
LC - 21:58 | [Kategorie: Z provozu] | odkaz

Od minulého týdne napadlo v Pardubicích velké množství sněhu, což způsobilo mnoho komplikací. Kromě toho, že byly některé zastávky prakticky nedostupné, docházelo ke zpožděním spojů a také k nehodám. Ačkoliv tedy sníh způsoboval spíše problémy, jen díky němu bylo možné přidat do fotogalerie několik snímků, které se běžně nepodaří pořídit. Pokaždé, když sníh napadne, tak z něj na silnicích okamžitě zůstane jen slané bahno, které na fotkách příliš elegantně nevypadá. Rekordní přívaly sněhu ale způsobily, že ani silničáři nestíhali silnice odklízet, takže tentokrát vznikly skutečně fotografie autobusů a trolejbusů "na sněhu".

Nové zimní fotografie byly přidány k trolejbusům 345, 379, 396 a 405 (Alphabet) a také k autobusům 155, 160, 174, 180 a 204 (Hanno). Z tohoto týdne, kdy již sníh na silnicích bohužel nebyl, pocházejí fotografie Citybusu 157 bez reklamy a také Citelisu číslo 202 (Jessica).

O své původní rychlé pruhy přišel minulý týden autobus Karosa B 732.1654 číslo 1. Fotografie autobusu bude doplněna při přístí aktualizaci. Posledním provozním autobusem s rychlými pruhy tak zůstává Renault Citybus číslo 159. Ani jeho pruhy ale nejsou z pravé strany vůbec pěkné. Možná by nebylo od věci na jeden autobus nebo trolejbus nechat vyrobit tento polep nově, aby dříve tak hojně rozšířený nátěr neskončil v ulicích města definitivně.

Předcházející příspěvek: Trolejbus 405 v provozu
Další příspěvek: Karosy v plném nasazení

Kategorie

Archiv