11. března 2011

Změna tarifu od 1. dubna
LC - 21:59 | [Kategorie: Z provozu] | odkaz

Od 1. dubna 2011 dochází na linkách pardubické MHD ke změně tarifu jízdného. Zastávky jsou nově rozděleny do 2 pásem, ve většině případů podle toho, zda leží zastávka v katastru Pardubic nebo okolních obcí. Nadále zůstává snížené jízdné ve vzdálenosti do 3 zastávkových úseků. Nově budou k dispozici časové jízdenky zvlášť pro I. a pro I. + II. tarifní pásmo. Více informací o připravovaných změnách je k dispozici na stránkách www.dpmp.cz.

Také během dvou týdnů od poslední aktualizace se v provozu objevily nové reklamy. Trolejbus Škoda 14TrM číslo 383 má nyní červeno-bílý nátěr chlapeckého sboru Bonifantes a autobus 212 dostal tento týden novou reklamu na bar Gimlet. Na první modernizované 14Tr, trolejbusu 346, došlo k výměně reklamy za novou světlejší verzi propagující Léčebné lázně Bohdaneč. Nový snímek dostal autobus 211 (Handy Andy), který má reklamu na Lázně Bohdaneč od února.

Po únorové nehodě by měl být vyřazen trolejbus Škoda 14TrM číslo 366. Na začátku měsíce došlo na Masarykově náměstí ke srážce s autobusem 60. Zatímco autobus 60 je již opraven, u 16 let starého trolejbusu 366 se oprava nabourané zadní části pravděpodobně již nevyplatí, proto bylo předběžně rozhodnuto o jeho vyřazení z provozu. Do konce roku by místo 366 a jednoho dalšího trolejbusu měly být zařazeny dva nové trolejbusy Škoda 28Tr.

Předcházející příspěvek: Celoplošné reklamy na Citelisech
Další příspěvek: Aprílový trolejbus

Kategorie

Archiv